Kramcsák Tímea fotókiállítása

Kramcsák TímeaHosszú éveken át élt bennem az álom, hogy egy afrikai árvaházban dolgozzam. Az álmoknak pedig jellemzőjük, hogy nem szűnnek meg létezni, kénytelen vagy megvalósítani őket, amikor még lehetőséged engedi.

Ezért összeszedtem minden bátorságom és megtakaritott pénzem, hogy valóra váltsam régóta dédelgetett álmomat. 2008. márciusában felszálltam a repülőgépre, hogy egy másik földrészen, Kenya fővárosában, Nairobiban landoljak. Innen pedig egy nyolcórás busz-utazás várt még rám, hogy megérkezhessek a Taita Hills hegyei közt megbúvó kis faluba, hogy három hónapot tölthessek önkéntesként.

Az önkéntes munkával az volt a célom, hogy a gyermekeknek segítsek, de joggal mondhatom, hogy én sokkal többet kaptam tőlük: az ott töltött idő alatt lehetőségem nyílt arra, hogy belepillanthassak a kenyai emberek mindennapjaiba, és nagyon sokat tanultam, önmagamról és az életnek nevezett játékról.

A kiállítás képeit a Bura Mission-ben található St Joseph Children Home-ban készítettem, ezen fotókkal szeretném közelebb hozni a Montázs Teaház vendégei számára ezt a világot és az árvaház életét.

Kramcsák Tímea

Köszönettel tartozom a Taita Alapítványnak, melynek segítségével megvalósíthattam álmomat és egy kenyai árvaház önkéntese lehettem. Támogatásuk nélkül ez a kiállitás sem valósult volna meg.

Kramcsák Tímea
A gyermekeké az isten országa


Annyira boldogok tudnak lenni,
a legkisebb apróságnak tudnak örülni,
gyorsan elfelejtik a bántalmaikat.
Sírnak, ha fáj valami,
nem akarnak erősnek mutatkozni.
Nevetnek, ha boldogok.
Ha szeretnek valakit, odabújnak hozzá
és persze csak maguknak akarják.
Könnyeznek, ha elmégy,
még ha csak vacsorázni mész is vagy kosarazni,
elszomorodnak.
Sosem félnek kimutatni az érzéseiket.