Belánszky - Demkó Beáta kiállítása

Inspirációm

belánszky beaEngem egy dolog vezérel. A belső csend megélése. Ennél nagyobb csendet és békességet ugyanis azelőtt, hogy ecsetet ragadtam volna, még nem éltem át. Úgyhogy festészetem tekinthető belső csendjeim keresése közben keletkezett melléktermékeknek. Célom a festészettel nincs. Nem akarok másoknak örömet szerezni, nem akarom megváltani vele a világot, nem akarok szépet és jót teremteni. Csak önmagamat szeretném megtalálni… odabenn.

Az a különleges, hogy ez sokszor meg is történik. Nem mondom, hogy minden képem elkészítése során meditatív állapotba kerülök. Azt sem állítom, hogy minden egyes alkalommal megtörténik a csoda. De elég gyakran ahhoz, hogy újra és újra ecsetet ragadjak, és elmerüljek belső világomban. Aki már megtapasztalta ezt, az tudja, hogy függővé lehet válni, és már-már mániákusan kergetni ezt a bizsergető belső csendet, ezt a semmit, amit odabent talál az ember.

Amennyiben a keresések közben valami olyasmi keletkezik, ami mások tetszését is kiváltja, akkor az kettős öröm számomra. Ilyenkor szívesen meg is válok képeimtől.

meghívó

Fontosabb kiállításaim:

2009 november - Sóskúti amatőr művészeti kiállítás
2010 április –Budapest - Westend irodaház, egyéni kiállítás
2010 május - Szatmárnémeti Alkotóház Galéria, egyéni kiállítás
2010 október – Budapest - Kép a falon Őszi Tárlat, csoportos kiállítás
2010 november – Sóskúti amatőr művészeti kiállítás
2010 november – 2011 január - Nyíregyháza – Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum, egyéni kiállítás


2010 januárjától tagja vagyok a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének, akikkel csoportos kiállításokon és alkotótáborban veszek részt.


Festményeim megtekinthetőek a honlapomon.